Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Kjøpe et hus på Kypros - De 10 trinnene du må ta

Den lille middelhavsøya Kypros har en appell som ikke står i forhold til størrelsen. Spesielt for engelsktalende som ønsker å kjøpe en oversjøisk eiendom - for investering, pensjonering, ferie eller ferieutleie - ser det ut til at Kypros nærmer seg toppen for valg.

Så hva er den spesielle appellen ved å kjøpe et hus på Kypros? Mange opplever at den kombinerer enkelt å leve med en spesiell kvalitet av mystikk og skjønnhet - og selvfølgelig et nydelig klima. Fordi øya gjennomgikk noen tiår med britisk styre, snakkes engelsk mye, noe som gjør det enkelt for engelsktalende å flytte til. 

Samtidig gir dens nesten overjordiske skjønnhet, kombinert med historien som strekker seg tusenvis av år tilbake og dens forbindelse med eldgamle myter og legender, en magnetisk attraksjon for besøkende.

Men hva er involvert i å kjøpe et hus på Kypros? Vel, det er ikke spesielt vanskelig, men det er en prosedyre du må gjennom. (Denne prosessen gjelder selvfølgelig for Republikken Kypros, som utelukker Nord-Kypros der lovlighetene er ganske separate.)

Så dette er hovedtrinnene du må ta for å kjøpe eiendommen din:

Enhver utenlandsk statsborger må innhente godkjenning fra regjeringen før de kjøper et hus på Kypros - nærmere bestemt fra Ministerrådet. Dette kan ta 8-14 måneder, så det er lurt å starte prosessen før du i det hele tatt begynner å velge bolig.

Skaff en advokat. Det er ikke en god idé å prøve å klare seg uten, og det er gode tospråklige advokater på Kypros - hvis du er i tvil, be om en anbefaling fra utlendinger i området.

Når du har mottatt din godkjenning fra Ministerrådet, og har identifisert eiendommen din, må du signere den foreløpige kontrakten og legge inn et depositum hos en notarius publicus eller hos din advokat. Depositumet kan være så lite som 1 prosent av kjøpesummen.



En sekundær reservasjonsdepositumsavtale vil da bli utført og eiendommen vil bli tatt av markedet. Så lenge du holder deg til avtalen, kommer den ikke ut på markedet igjen.

Advokaten vil deretter undersøke tittelen gjennom distrikts- og registerkontoret.

I mellomtiden må du skaffe deg finansiering. Sannsynligvis er den enkleste måten å finansiere gjennom en bank på Kypros. De fleste banker er ganske vestlige og vil ta imot amerikanske og britiske boliglånskunder. Alternativt kan du ønske å refinansiere ditt eksisterende hjem, eller i tilfelle et nybygg kan utviklerne tilby sine egne boliglån. 

Noen ønsker selvfølgelig å selge seg opp i hjemlandet og flytte til Kypros for å bo. Hvis du gjør dette, vil du sannsynligvis finne ut at inntektene fra hjemmet ditt er mer enn nok til å dekke kostnadene ved å kjøpe et hus på Kypros.

Når advokatens undersøkelser er gjennomført på en tilfredsstillende måte og du har økonomien på plass, kan partene gå videre til det siste kontraktsstadiet. Når denne er signert av partene, arkiveres den til tinglysingskontoret.

Hvis en av partene er en kypriot, må en søknad sendes til Central Bank of Cyprus for å godkjenne overføring av midler til kjøp av eiendommen. Hvis begge parter er utenlandske statsborgere, er dette ikke nødvendig.

Hvis eiendommen ikke er ny, vil eiendomsretten bli overført til deg og du er nå eier. Hvis det er et nybygg, vil ikke tittelen bli overført i tre år, selv om du er fullstendig beskyttet siden den endelige kontrakten er arkivert til distriktsregistret.

Slapp av og nyt ferien eller pensjonisthjemmet. Du kan klare deg med å snakke engelsk, men hvis du klarer å lære litt moderne gresk, vil du finne at din erfarne blir sterkt beriket.

Å kjøpe et hus på Kypros er enklere for utlendinger enn i mange land og er svært verdt både med tanke på nytelse og fortjeneste. Ett ord til advarsel - noen mennesker er fristet til å prøve å gjøre private avtaler uten å bry seg med lovlighetene eller få skjøte. Ikke engang tenk på det. Ikke bare kan du havne i trøbbel, men du kan tape alle pengene dine ettersom eiendommen din ikke kan selges. Vær tålmodig og hold deg til loven – det er vel verdt det.

Post a Comment

0 Comments