Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Hvordan virker kryoterapi mod kønsvorter?

Proceduren

Flydende nitrogen er det primære kemikalie, der anvendes i kryoterapi. Det bruges til at dybfryse vorterne på celleniveau. Det ekstremt afkølede flydende nitrogen sprøjtes i en fin stråle på vorten.

image

Huden omkring den frosne vorte får blærer og danner efter et par dage en skorpe. Herefter falder vorten og skurven af. Det vil tage flere behandlinger med kryoterapi, før alle vorter er fjernet.

Efter proceduren

Bortset fra dens effektivitet er kryoterapi foretrukket, fordi den er næsten ikke-invasiv. Desuden har den kun nogle få bivirkninger såsom milde udslæt og nogle ar, som er næsten ubetydelige. Den eneste reelle årsag til bekymring er, at den omkringliggende sunde hud kan blive beskadiget.

Generelt følte patienter, der fik kryoterapi, mild til moderat smerte og en vis betændelse i det behandlede område. Dette kan lindres ved at tage orale smertestillende midler som aspirin eller ibuprofen sammen med en aktuel steroid-salve, der påføres det behandlede område. Der kan undertiden opstå blærer, men disse bliver senere til skorper, som falder af.

Før du gennemgår kryoterapi

Hvis du tilfældigvis har kønsvorter og alvorligt overvejer at fjerne dem, skal du altid huske, at humant papillomavirus, det virus, der forårsager vorterne, ikke kan helbredes og vil forblive i dit system. HPV kan forblive inaktivt i vores kroppe i lang tid uden at manifestere nogen symptomer.

Selv om det til tider kan være ubehageligt, resulterer kryoterapi normalt ikke i ardannelse, men det kan lejlighedsvis forårsage smerte under proceduren. Der har været kendt for at være nogle få andre bivirkninger under processen, herunder hudirritation, hævelse, blærer og sårdannelse. 

Kryoterapi af endetarmen og det omkringliggende område er smertefuldt og mindre vellykket end kryoterapi andre steder på kroppen, men vorter på penisskaftet og vulva reagerer generelt meget godt på Kryoterapi behandling.

Kryoterapi under graviditet er genstand for modstridende rapporter, idet forskellige undersøgelser og forskning ikke er konsistente i deres prognose. Selv om det almindeligvis anses for sikkert at anvende den under graviditet, er det generelt accepteret, at kryoterapi er mest effektiv og sikker for moderen og fosteret, når den anvendes i andet og tredje trimester af

graviditet. Desuden synes nogle retningslinjer at angive, at kryoterapi er sikkert, hvis der kun gives tre til fire behandlinger, og dette er baseret på en tidligere undersøgelse af gravide kvinder, der viste, at nogle kryoterapibehandlinger er sikre.

image

Hvordan gør kryoterapi det?

Det er kendt, at kryoterapi hjælper med at inducere kollagenproteinet, som hjælper med at styrke knogler, led, sener og brusk. Det er også kendt, at Kryoterapi hjælper med at reducere inflammation - kronisk inflammation er ansvarlig for en stor del af de smerter, som ledes af reumatoid arthritis. 

Vi ved, at Kryoterapi hjælper med at producere antioxidanter i blodet, noget andet, som personer med reumatoid arthritis mangler i kapacitet.

Det er svært at sige præcist, hvorfor det virker så godt, eller hvorfor de, der har gigt, sværger til Whole Body CryoTherapy. Vi ved dog, at det sænker histaminreaktionerne i kroppen. Forskningen er stadig i gang, men når en 75-årig gigtpatient kan gå ud og spille tennis med vennerne igen, så er der noget i gære. Det er ikke en tilfældighed.

En klinisk forskningsundersøgelse viste en mærkbar forbedring med mellem 1-3 Kryoterapi Hellerup sessioner, og efter 10-15 sessioner fortalte patienterne om tilbagetrækning af symptomer og en drastisk reduktion af smerter. 

Når det blev kombineret med fysioterapi, kunne nogle få patienter droppe deres kørestol, mens alle bemærkede forbedret bevægelsesfrihed. Disse resultater fortsatte i 6 måneder efter behandlingen. Spørg din læge, om du bør prøve Whole Body CryoTherapy, måske kan du også slippe for medicinen? 

Post a Comment

0 Comments